diumenge, 30 de setembre del 2007

Cases no catalogades (I)



Un que va anar a la passejada urbana d'ahir dissabte ens ha dit que no es va visitar aquesta casa del carrer de Ponent. Sembla ser que ni tan sols figura en el catàleg d'edificis a protegir. Com pot ser? Un exemple tan valuós del kitsch català del segle passat! Quina manca de sensibilitat!
Si fins i tot un que ho sap ens ha dit que l'Almodóvar ja la té clissada per a la seva pròxima pel·lícula, que es podria titular Todo sobre mi Concha (en clara referència a la casa), La ley de Conchita o Hable con Conchi (en clara referència al lloro que té la senyora de la casa) o Malgratencos al borde de un ataque de nervios (aquest no entenem què té a veure amb la casa).
Sentinelles que defenseu el nostre patrimoni: estigueu a l'aguait!

divendres, 28 de setembre del 2007

S'allarga la temporada hotelera

Tot i que el turisme ja va de baixa, els hotels de Malgrat estan desbordats. La culpa és dels forasters que entren a la nostra població amb vehicle propi i que de cap manera, per més que ho intenten, no aconsegueixen sortir-ne, i acaben passant una o diverses nits, depenent de la sort que tinguin l’endemà, en establiments hotelers del poble.
Sabem del cas d’un senyor de Mataró que, desesperat, ha optat per demanar el reagrupament familiar i que la seva dona i els fills puguin venir a viure a l’hotel amb ell. “Almenys estarem tots junts”, ha afirmat l’home, desolat.

dijous, 27 de setembre del 2007

Tenim l'alineació!

Fonts que no revelarem ens han filtrat (d'estranquis) l'alineació per a la passejada urbana del proper dissabte, a càrrec de l'arquitecte Ramon Mas, i dins dels actes de la Setmana de la Molibilitat i la Sossestistenilible i Semsambsiseruga (quins noms més llargs i complicats que posen a les coses) que organitza el nostre Magnífic Ajuntament.
Per deixar una mica de marge a la sorpresa, no descobrirem tota l'alineació. Només us avancem uns quants dels cracks:

1. Torre de Can Campassol (carrer de Mar).
2. Antic Sindicat (carrer de Sant Esteve).
3. Can Feliciano (antiga casa a prop d'uns arbres)
4. Escorxador Municipal (carretera vella a Palafolls)

La cosa començarà a les 10 del matí a l'Ajuntament. Per si algú es perd durant el fet, se'ns ha dit que el punt de trobada serà l'edifici de l'Auditori. Segur que tothom el trobarà: està molt ben senyalitzat.

dimecres, 26 de setembre del 2007

Ha nascut un humorista

Sembla ser que l'Ajuntament de Malgrat ha decidit fer-nos la competència des de la seva web i han contractat un senyor que, amb el nom artístic de Director del Servei Català del Trànsit, fa humor del bo: intel·ligent, exquisit, gràcil i amb ironia. Fixeu-vos si és bo que només ha fet un acudit (de moment, suposem) i ja tothom en parla. Estem per plegar: aquest home ens treu la feina.
No acabem d'entendre, però, com és que l'acudit es publica a la secció de notícies de la web de l'Ajuntament. Deu ser una cosa provisional mentre la secció d'humor encara està en construcció.
Sense més preàmbuls, reproduïm l'acudit:
"El director del Servei Català del Trànsit felicita l'Ajuntament per la seva tasca en mobilitat"
Ens hem pixat de riure. Insuperable! I és que en són, de la gresca, aquests de l'Ajuntament!

dimarts, 25 de setembre del 2007

Ajuntament perillós

Un que va escoltar per Ràdio Malgrat l'últim ple ens ha dit que l'alcaldessa va dir, literalment: “Aquest ajuntament no compleix amb cap norma de seguretat”. Ara entenem perquè, últimament, molts treballadors de la Casa Gran han adoptat aquest new look per anar a la feina.

diumenge, 23 de setembre del 2007

Grans misteris malgratencs (I)

Denunciem la misteriosa desaparició de l’entrada de 20-09-2007 del blog de la Neus, en què es parlava d’una trobada de polítics a Pineda i, entre d’altres coses, es deia això: “La senyora alcaldessa, em diu la meva amiga, ha comentat que els arbres no valen res, que els va plantar ella. Els tallaran i ni se n’adonaran.”

Hem anat a la policia a informar d’aquesta desaparició, però ells no en saben res i ara tenen altra feina: estan classificant material fotogràfic i videogràfic. Potser preparen una exposició. Els suggerim un títol: “A l’ombra de l’acàcia invasora”.

Ens hem vist obligats, doncs, a posar a investigar els nostres analistes (gent que hi entén). Ens han dit que aquí hi ha dues coses:

La primera, això que “els arbres els va plantar ella”. Però, és clar, els arbres són centenaris! Deducció: la Conxita també! No sabíem que fos tan gran! Conclusió: no vol que se sàpiga que té tants anys i ha fet treure aquella entrada del blog de la Neus. En qualsevol cas, que bé que es conserva, la nostra alcaldessa! Ens agradaria conèixer els seus secrets per semblar tan jove. Per què no fa un programa a Ràdio Malgrat, “la seva”? I, ja que hi som, algú conserva una fotografia de l’alcaldessa plantant els arbres? Seria bonic publicar-la aquí...

La segona cosa és allò de “els tallaran i ni se n’adonaran”. Com ho farà, perquè no se n’adonin, els arbres? S’hi acostarà descalça i a les fosques? Però, i si un arbre se n’adona i es xiva als altres? O, encara que la sintaxi no ho fa pensar, dient “ni se n’adonaran”, es referia als malgratencs? Això sí que ens intriga! Que posarà uns arbres de plàstic en lloc dels de debò? Que hi enganxarà un pòster d’un bosc del Canadà? Que enviarà tot el poble a Saygon (veure entrada “Agermanaments”) per fer-ho i que ningú ho vegi? Sort que la policia ho fotografia i ho filma tot!

dissabte, 22 de setembre del 2007

"Els Fesolets": formació de base



En l’últim ple ordinari s’adjudicà la gestió de la llar d’infants municipal a l’empresa CLECE S.A. A propòsit d’aquesta empresa, Neus Serra, del grup municipal de CiU, digué en el ple: “Hem demanat informació, hem vist que té molta experiència en el sector de la neteja, per exemple, però no hem trobat que tingui tanta experiència en el sector de la llar d’infants”. Hem posat tots els nostres analistes (gent que hi entén) a estudiar aquesta qüestió i han arribat a la següent conclusió: que aquí el que es tracta és de formar personal per a la brigada municipal. Formar des de la base. Rotllo pedrera, per entendre’ns: com fa el Barça amb els nois de La Masia. Cal suposar, doncs, que d’aquí a uns anys, a l’hora d’entrar a treballar a la brigada, donarà molts punts haver passat per “Els Fesolets”. Mentrestant, malgratencs, estigueu tranquils: els vostres fills tornaran cada dia a casa ben nets!

divendres, 21 de setembre del 2007

Magnífica excursió

Si l’alcaldessa i els seus regidors, aquests últims anys, visiten parcs, llars d’infants, biblioteques, ajuntaments, palaus de congressos o rieres arreu del món, se’ns acut que els regidors de l’oposició podrien anar d’excursió, tots junts, a Roda de Barà.

dijous, 20 de setembre del 2007

Valoració de la nostra primera enquesta

La pregunta era: “Després d'abandonar l'arbreda de can Feliciano, on creieu que es podrien instal·lar els joves campistes?”. Els resultats han estat els següents:

- A la font de la plaça de l'església (fins que no la treguin): 73 % (13.273 malgratencs/enques)
- A Can Campassol (perquè ja no hi estigui): 4 % (uns 2,2 malgratencs/enques)
- Cadascú al menjador de casa seva: 22 % (6.000 malgratencs/enques)
- No ho tinc clar del tot: 0 % (un de Tordera/enca)

Gent que hi entén ha fet una anàlisi rigorosa dels resultats i ha arribat a les següents conclusions:

1. La font de la plaça de l’Església és lletja.
2. Els malgratencs/enques, en la seva immensa majoria, passen de Can Campassol. Potser és perquè gairebé no hi queden arbres. O perquè allà ja vigila la Zenobia. En qualsevol cas, en Campassol haurà de continuar acampant sol.
3. Això que els joves hagin de plantar la tenda al menjador de casa, ni la gent que hi entén ho entén.
4. A Malgrat tothom ho té tot molt clar (fins i tot...).

dimecres, 19 de setembre del 2007

Comptar fins a 2000

El Sentinella en vetlla ens il·lumina des del seu blog amb la difusió d'un resum de la reunió d'aquest dimarts entre el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i els polítics de Malgrat. Es veu que quan l'alcaldessa ha dit que ella no volia participar a cap comissió de seguiment del projecte que afecta el tram de la riera de Can Feliciano i que cap dels representats del PSC hi aniria, el director de l'ACA li ha contestat que comptés fins a 10 i ella ha respost: "he comptat fins a 2000 i no hi aniré".
Estem perplexos. La nostra alcaldessa és superdotada? Ha comptat fins a 2000 a partir del moment que el director de l'ACA li ha demanat que comptés fins a 10? Quin prodigi! O és que quan era petita es va empassar una calculadora? O és que ha fet trampes i ha comptat de 10 en 10 o, encara pitjor, de 100 en 100? O és que ha tardat un quart d'hora a contestar? O és que, abans que el director de l'ACA li ho demanés, ella ja comptava? Que compta sempre, la Conxita? Que vol batre algun rècord i figurar al Guiness?
O potser tot plegat era una metàfora: tant parlar d'arbres li ha sortit la vena poètica, i ha dit el que ha dit com hagués pogut dir: "He pujat al Matagalls i he baixat i no hi aniré" o "M'agrada el color rosa que l'amor s'hi posa però no hi aniré" o "He anat a columpiar-me al parc Francesc Macià i no hi aniré" o "He anat a comptar (sembla que és la seva especialitat) les rajoles de la font de la plaça de l'església i no hi aniré" o "Con cien cañones por banda viento en popa a toda vela i no hi aniré". A algú se li acut alguna altra possibilitat?
Estem perplexos.

dimarts, 18 de setembre del 2007

Frikis de la comarca (I)



Un vídeo i una pàgina web que acabem de descobrir. Impressionant! Una Creu de Sant Jordi, sisplau!

dilluns, 17 de setembre del 2007

Grans gestes municipals: Ca l'Arnau

Comença un nou curs a Ca l’Arnau, una escola de música sense parió: el curs passat va aconseguir que una bona part dels alumnes, sense pagar cap extra, a més de tocar el seu instrument, toqués el dos.

diumenge, 16 de setembre del 2007

De festa en festa

Suposem que a hores d’ara ja deu haver acabat la Festa Major de Sant Roc (o encara duren les competicions de bitlla catalana?). Ja va essent hora, doncs, que comencin els actes de la de Sant Nicolau! Arribarà un any d’aquests que les dues festes majors se solaparan: l’alcaldessa últimament està esplèndida (recordeu el castell de focs d’aquest estiu: un que hi entén ens ha dit que no se n’ha vist d’Igual).

divendres, 14 de setembre del 2007

Els fills de l'arbreda


En un article titulat “Les iguanes no s’enamoren”, publicat al Dominical del Periódico (2-9-2007), Isabel Coixet explica que s’ha demostrat científicament que “les situacions de perill, estrès o ansietat fan que una persona pugui semblar més atractiva i, al seu torn, sentir-se més procliu a enamorar-se”. A Malgrat de Mar tot això ho hem viscut recentment a sota els arbres de Can Feliciano: el risc d’aquells joves enfilats o encadenats als arbres, l’estrès provocat per les repetides falses alarmes de desallotjament violent, l’ansietat amb què se seguia la maquinària política... Hi ha, doncs, motius més que de sobres per pensar que l’amor ha florit a l’arbreda i que d’aquí a nou mesos haurem de rebre amb gran joia els nadons fills de l’arbreda. Des d’aquí aconsellem batejar-los Feliciano o Feliciana, Gemma o GEM.

dijous, 13 de setembre del 2007

Què passa amb el bàsquet, Conxi?

Ara resulta que la canalla d’aquí se n’ha d’anar a Santa Susanna a jugar a bàsquet. Que a Malgrat no hi caben. Com s’entén, això?

Se’ns acut que al costat de la plaça de la Monja Flonja, allà on diu “Pàrquing de l’Auditori” (l’auditori busca’l que no el trobaràs pas!), hi ha un bon tros de terra: que hi posin cistelles! O que hi facin una ciutat esportiva!

O és que la nostra alcaldessa, no prou contenta amb les seves obres faraòniques tipus parc Francesc Macià, ara té ànsies imperialistes i planeja la invasió dels pobles veïns? Es comença portant el bàsquet a Santa Susanna i s’acaba fent els plens a Blanes!

dimarts, 11 de setembre del 2007

La Diada a Malgrat


Senyeres i estelades descolorides, rebregades, esfilagarsades... També hem vist dues banderes del Barça i fins i tot una manta de quadres escocesos. No anem bé. Si la consciència nacional dels malgratencs està en consonància amb la magnificència dels nostres símbols, estem apanyats.

Però no hem de perdre l’esperança. El grup municipal d’ERC proposarà en el pròxim ple que els kits de benvinguda que es lliuren als nous malgratencs incloguin una estelada nova de trinca. Per la seva part, el grup municipal d’ICV-EUiA plantejarà la possibilitat d’engegar una mena de pla Renove segons el qual a l’Ajuntament es canviarien senyeres velles per altres de ben noves. Es preveu que el grup municipal del PP no es pronunciï sobre aquestes qüestions fins a l’últim moment.

L'ombra del fotògraf

Gran èxit de l’exposició de fotografies de Josep Bechdejú a la biblioteca La Cooperativa. Feina tenien les bibliotecàries per desallotjar-ne les iaies a l’hora de tancar. Gent del poble (de totes les edats, sexes i condicions) i crítics especialitzats han coincidit a lloar aquesta iniciativa de l’Arxiu Municipal.

No tot són, però, flors i violes. Algú ha comentat a cau d’orella que, sabent que hi aniria tanta gent gran, en Crosas hi hauria d’haver posat galetes o coca. També ens han arribat queixes que gairebé totes les fotos eren en blanc i negre, que la regidoria que se’n cuida (per no tornar a parlar de l’alcaldessa, que al final semblarà que li tenim mania: res més lluny de les nostres intencions. Un petó, Conxita! Un dia d’aquests et vindrem a veure, que t’hem de demanar un favor), que la regidoria que se’n cuida, dèiem, ja hi podria haver posat quatre duros més i fer totes les fotos en color.

diumenge, 9 de setembre del 2007

Agermanaments

Els nostres informadors han detectat l’enorme grau de confusió dels malgratencs en tema d’agermanaments. Resulta que els representants dels 74 grups de petanca de la nostra població han anat a veure l’alcaldessa queixant-se que, si les puntaires han anat a Saigon (diuen que amb totes les despeses pagades), ells volen anar com a mínim a Honolulu.

dissabte, 8 de setembre del 2007

A tirar del carro, nois!


En el seu nou bloc, en Serrano afirma que li ha arribat el moment “de deixar de tirar del carro”. Caldrà, doncs, convocar voluntaris per tirar del carro (nyicris absteniu-vos). Albert: on és el carro?

Reposició d'arbres a Can Feliciano

D'acord amb la moció aprovada en el famós ple extraordinari del dimarts 4 de setembre, l'Ajuntament haurà de "reposar els arbres talats per tal de retornar l'espai al seu estat anterior". Els diferents grups polítics ja han presentat les seves propostes al respecte i en un pròxim ple caldrà decidir si els enganxen amb celo o amb superglú. Corren rumors que el grup d'ICV-EUiA portarà al ple un ecologista que hi entén molt perquè expliqui (si el deixen) que el celo i el superglú són una aberració i que el millor és la saliva dejuna.

dijous, 6 de setembre del 2007

Continua l'activitat blocaire

Davant la commoció dels malgratencs pel tancament de Malgrat Confidencial, l'ajuntament, sensible com sempre a les necessitats del poble, està ultimant els detalls d'un nou blog que portarà per nom "Malgrat Conxidencial".

Tornen els transistors!


El ple de dimarts passat va tenir molt de suc. En un altre gran moment, Conxita Campoy digué: "a mi la gent que m'interessa és la que m'escolta per Ràdio Malgrat". Recomanem que, si en endavant heu d'anar a demanar alguna cosa a l'alcaldessa, hi aneu amb un transistor a l'orella.

Tres a un

"Vosaltres sou tres i jo només un", digué Ana Vega als regidors de CiU en un moment estelar del ple extraordinari de dimarts passat. I que en té, de raó, la dona! Ja ho van dir en Voltaire, en Rousseau i en Partenaire: "la democràcia, vista a l'inrevés, és una cosa bastant espessa". I afegim nosaltres: us imagineu que en un Barça-Madrid ells juguessin amb 11 i nosaltres només amb 4? Doncs això.

Alarma a Malgrat

Després de saber que les acàcies de can Feliciano són intrusives, gent que hi entén ens ha informat que les palmeres de Can Campassol són unes fatxendes i els xipresos de davant l’església uns xulopiscines. Però ens és igual: ens els estimem molt.