Passejant per Malgrat, hem descobert, a cada extrem del mateix carrer:
Gent que hi entén ens assegura que es tracta d’una prova pilot per fomentar el gust per la lectura, ara que una enquesta diu que més d’un 40 % dels joves a partir de 14 anys no llegeix res de res. S’ha descobert que escriure el mateix text a cada placa d’un carrer, si el carrer és llarg, fa perdre l’interès del lector. Imagineu-vos el carrer d’Aragó de Barcelona: hi passes amb autobús i a cada cantonada vas llegint “Carrer d’Aragó”, “Carrer d’Aragó”, “Carrer d’Aragó”... Quin avorriment! És clar que deixes de llegir!
És per això que s’està realitzant a la nostra població aquesta prova pilot. Han començat amb aquest carrer i seguiran amb d’altres. Ben aviat podrem llegir a les plaques de les diferents cantonades del carrer del Carme coses com “Carrer de la Carmeta”, “Carrer de Camel”, “Carrer del Carmel de Maduixa”, “Carrer del Karma” o “Carrer del Carmen Sevilla”. Es tracta sempre de buscar variacions sense que es perdi la capacitat identificadora del nom. Per això, en aquest cas, descartaríem, per exemple, la possibilitat “Carrer del Cromo”, tot i que, amb fenòmens com el Centre Cultural o la font de la plaça de missa, seria una denominació molt adient.
dijous, 8 de novembre del 2007
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
Jo ja proposo una placa nova al final o inici del carrer passada:
carrer (quina) passada !
i que a can Montalt hi hagi una plaqueta de plasma on al nom del carrer de mar s'hi afegeixi un adjectiu segons les condicions marírimes del dia carrer de la bona mar, mala mar, de la mar de llevant, de garbí...se`ria molt informatiu quant vols anar-te a banyar
Sensible com sempre al foment de la cultura, el nostre ajuntament també practica una nova modalitat per no avorrir al ciutadà amb els mateixos noms de carrer i que consisteix en fer la vista grossa amb aquells comerços que han tapat amb un rètol de neó i per la patilla la placa identificativa del carrer. Si denuncies el cas, et diuen que sí, sí, però que com sabem, en llenguatge polític vol dir serà no, no, el fer cas a la queixa presentada.
Però això de Huguet ja existeix? o és invenció ajuntamentística malgratenca?
Hug sí, però Huguet... pobre bon home. S'haurà de demanar al Sentinella que n'expliqui alguna cosa.
home, ells deuen saber que era un Hug, petitet, petitet...
Publica un comentari a l'entrada