dijous, 11 d’octubre del 2007

La Hispanitat: el que la gent no sap

Quanta incultura, senyores i senyors! Mentre uns volen fer treure banderes al carrer, els altres s’empesquen l’eufemisme de la pilarica i els de més enllà diuen que no hi ha res a celebrar. Que no hi ha res a celebrar però ells celebren una botifarrada. I resulta que són els que tenen raó.
Quant desconeixement, senyores i senyors! Potser ja va sent hora que algú expliqui que la Hispanitat és la primera festa catalana que es va exportar a tot Espanya, i que té l’origen molt a prop del nostre poble. Tot es remunta a l’època dels romans, quan la península Ibèrica era coneguda arreu de l’imperi per un famós restaurant, ubicat a l’actual Arenys de Mar. Efectivament, parlem de l’Hispania. Gent que hi entén ens confirma que es tracta d’un restaurant mil·lenari. Doncs tanta era la fama d’aquest establiment en aquells temps, que des de Roma se’n va utilitzar el nom per designar la regió peninsular.
La diada de la Hispanitat, per tant, és una festa no només molt nostrada ans també gastronòmica, i és del tot lògic que els més catalanistes i fins i tot més independentistes la celebrin fent botifarrades.
Visca Catalunya i visca la botifarra!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

les butifarras de ca l'Alfonso, boniiiiiisssimes

Anònim ha dit...

realment és espectacular que els mal automenats independentistes celebrin la festa nacional espanyola. serà que no hi ha dies per coure botifarres.

Montse ha dit...

Les botifarres, com als poblets de Girona, cap ni una, i sinó tasteu les de Sant Martí Sapresa, fàcil trobar la carniceria, és la unica del poble,ja, ja...
Ah al Hispania, ni aigua, que la butxaca s'en resent

Anònim ha dit...

al autoanomenats independentistes? jo sóc independentistes, i les botifarres el dia 12 d'octubre em senten la mar de bé!
neus.

Anònim ha dit...

volia dia 'mal' i 'independentista'... les botifarres em senten bé, però els dilluns després dels ponts em senten fatal...
neus.

Anònim ha dit...

Els catalanistes que feu celebran el dia de l'hipanitat. El que tindrieu que fer es treballar que per això es una festa del pais veí per vosaltres. A que la resta d'Espanya no celebren el dia 11 de Setembre que es la diada nacional de Catalunya. Pues el que crec que els que voleu l'independentisme de Catalunya no ho tindria que celebrar. Es a dir Catalinos el dia 12 d'Octubre que es la festa nacional d'Espanya a treballar, que els que som Espanyols tenim que fer festa ja que es la nostre festa.