dilluns, 24 de desembre del 2007

Conte de Nadal del senyor Lluís

Vet aquí que una vegada, ja fa molts anys i molts decennis, el senyor Lluís passejava vora la riera dita de Can Feliciano. I va veure que uns homes malvats, per ordre de la malvada reina, tallaven els arbres. El senyor Lluís, que se’ls estimava profundament (els arbres, no els homes malvats) es va abraçar a una acàcia i va demanar als seus amics els ocells que anessin a avisar els habitants del poble. I els ocells ho feren, i els habitants vingueren, s’abraçaren als arbres, s’hi enfilaren, s’hi encadenaren i, afligits, sospiraven perquè no els tallessin.

Però la malvada reina del castell envià el seu terrible exèrcit a foragitar-los. Perquè la reina volia tallar els arbres i construir-s'hi un palau amb centre comercial a sota. La batalla durà moltes setmanes: els uns disparaven tríptics, els altres devedés. Semblava que allò no tindria fi.

Però va arribar Nadal i, mentre la reina guarnia l’arbre, d’entre les branques va aparèixer una mosca (collonera) i la va picar al nas, i li va insuflar altes dosis de bondat, comprensió i amor a la natura. I aleshores la reina es va adonar que s’havia equivocat, i va ordenar a l’exèrcit que es retirés, i va fer escriure als seus esbirros un munt de postals nadalenques per als seus súbdits en què els deia: "Perdona’ns".


I encara és l’hora que ara, a l’any 2153, els malgratencs gaudeixen de la riera verda que el senyor Lluís i els seus amics i veïns van salvar.

Bon Nadal!

12 comentaris:

MALGRATOT ha dit...

Aquesta carota se la posa cada Nadal, nosaltres no la pensem perdonar, no en sabem, som malvats recontraciutadans tips de tants anys de comèdia, ja n'hi ha prou! Per Nadal li desitgem una indigestió i per reis carbó, molt carbó, però del de debò.
I a les mosques bones festes i trempera per l'any nou.

Sentinella en vetlla: ha dit...

I perquè la reina malvada ha de ser del Castell!
No viurà dins la Torreta no?
És broma! Gràcies per les teves gràcies tant gracioses. Com sempre!

Anònim ha dit...

Boníssim mosca, moltes gràcies. Bon Nadal

Anònim ha dit...

El sr. LLUIS pudria fe de cagane en algun pesebre i de cha la casias trankilas

Anònim ha dit...

bon Nadal
teresa verdaguer

Maria Merk's Cia ha dit...

Tot i això, ara a l'any 2153 la reina encara continua governant les contrades, ja que amb la tècnica i la medicina contemporànies s'ha pogut pagar amb els impostos dels habitants diverses operacions facials ( no confondre amb mentals) que li han permès, tot i que amb algunes dificultats sobretot a la zona de la parla, seguir fent plens al palau d'aquesta vila.


:-D

Bona nadal Mosca!

Anònim ha dit...

Bon Nadal!
Merci per tot el que ens dones Mosca!!

Mosca Collonera ha dit...

Hem suprimit un comentari anònim de les 10:40 en què un esbirro mal pagat (sinó no tindria tanta llufa) i sense esperit nadalenc ataca una persona de Malgrat que no té res a veure ni amb el contingut de l'entrada publicada ni amb aquest bloc.

Anònim ha dit...

censura Hernández, això que fàs es diu censura.

Mosca Collonera ha dit...

Ai, Hernández, Hernández, que li farem pam pam al culet!

Anònim ha dit...

Ja ja!

Ja és el segon cop que aquest esbirro fa el mateix!

Anònim ha dit...

Anònim de les 12:00:

La mosca censura? perdoneu la meva ignorància, però aquest bloc és d'un autor i pot publicar el que vol, és més, perquè la mosca hauria de deixar el seu espai perquè terceres persones des de l'anonimat l'utilitzin per "rajar" sobre d'altres? si, ara direu allò de: bé que en aquest bloc hi ha persones que ataquen a l'equip de govern o a la seva capdaventera o a la segona de bordo o als mariners que obeeixen,... i perquè no? les persones que estan a la vida pública-política és normal que depenguin d'una mínima crítica. El to de la mosca, penso, que ha estat en tot moment respectuós, amb ironia (basada en paraules i fets extrets dels mateixos protagonistes). El que em sembla impressionant és que es digui que la mosca censura, però si el bloc és seu? Censurar ho pot fer el Punt, TV3,... que es deuen a una política pública, fins i tot, ho pot fer el butlletí municipal (que també paga el poble i publica el que li rota). Però realment creieu que la mosca a part de dedicar-se hores o minuts a fer aquestes delicies de videos, també us ha de facilitar la feina? home treballar gratis té un pase, però ser tonto, no. En tot cas, aquest o aquesta que té ganes de dir la seva i atacar a no sé qui, que busqui alternatives i això no és censura, jo a casa meva deixo entrar a qui vull i en principi ningú hi està exclós sempre que es caracteritzi per la tolerància i el respecte i aquí Malgrat hi ha molta gent que això encara no sap què és, a més a més els hi manca imaginació i enginy per crear el seu propi espai de debat que han d'emprar el dels altres i a més a més es martiritzen llegint comentaris que no són del seu agrat. Jo com a mínim ric una estona de les "cagades" dels nostres polítics.